Külföld

Csalás miatt jelentette fel az államügyész Donald Trumpot és három gyerekét

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 21. 19:13

250 millió dollárhoz juthattak. A Trump Organisation mindent tagad.

Letitia James New York-i főállamügyész szerdán üzleti csalás vádjával jelentette fel Donald Trump korábbi amerikai elnököt és három gyermekét, Donald, Ivanka és Eric Trumpot. A BBC arról ír, hogy a kereset szerint a Trump Organization 2011 és 2021 között számos csalást követett el, ezt a szervezet tagadja.

A főállamügyész arra tett javaslatot, hogy a bíróság tiltsa el Trumpot és gyermekeit attól, hogy bármely New York-i vállalkozásban tisztségviselőként vagy igazgatóként tevékenykedjenek.

Sajtótájékoztatón James azt mondta: Donald Trump és a Trump Organization hamisan, milliárdokkal duzzasztotta fel nettó vagyonát, így átverve a rendszert. A kereset tárgya több nagyértékű ingatlan, amelyek értékét hamisan határozhatták meg, így megvezetve a befektetőket és a bankokat. Az ingatlanok értékének felülbecsülésével jobb konstrukciókkal kaphattak hiteleket, míg leértékelésükkel az adózásban szerezhettek előnyöket.

A bejelentésre azt követően került sor, hogy Letitia James elutasított legalább egy ajánlatot a cég üzleti gyakorlatát vizsgáló, régóta tartó nyomozás rendezésére. Hozzátette: több büntetőjogi vádat is a szövetségi ügyészekhez és az adóhivatalhoz utal. A főügyész elmondta: a becslések szerint a csalás eredményeként 250 millió dollárhoz jutottak az érintettek, ezt fizettetné vissza.

Nyitókép: Andrew Harrer / Bloomberg / Getty Images

#Külföld#donald trump#feljelentés#csalás#ingatlan

Címlapról ajánljuk