Külföld

Gondban a palota: mi lesz a parkban hagyott Paddington medvék sorsa?

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 20. 15:29

A gyászolók több ezer medvét hagytak hátra, ami igen nagy fejtörést okoz most az udvarnak.

A brit gyerekirodalom egyik jellegzetes alakja, Paddington medve, a királynő utáni gyász egyik szimbólumává vált, és rajongók ezrei helyeztek el plüssöket a Green és a Hyde Parkban, Londonban – írja a Daily Mail.

Gondban a palota: Mi lesz a parkban hagyott Paddington medvék sorsa?
Paddington medvék a virágok között. Fotó: Hesther Ng / SOPA Images / LightRocket / Getty Images

Olyan sok medvét vittek a helyszínre, hogy a szervezők felhívták a gyászolók figyelmét arra, hogy inkább csak virágokat hozzanak. A kérés süket fülekre talált és továbbra is elöntik a parkot a plüssmacik. A királyi udvarnak ezzel csak egy problémája van: a virágokat egy hét után komposztálják majd, hogy később felhasználják a királyi család birtokain, azonban a plüss medvék elhelyezésére nincsen tervük. Jelenleg az egyetlen megoldásnak azt látják, ha egy raktárban tárolják majd őket, amíg nem születik döntés a jövőjükkel kapcsolatban. A szervezők kiemelték, hogy miután a medvék az időjárási körülményeknek akár egy hétig is ki vannak téve, aligha lesznek olyan állapotban, hogy elajándékozhassák őket bárkinek is.

A Királyi Parkok szóvivője azt nyilatkozta hogy:

„A legfontosabb számunkra jelenleg az, hogy kezelni tudjuk a hatalmas virágmennyiséget és más kegyeleti tárgyakat, amiket a Green Park és a Hyde Park kegyeleti helyein hagynak. (…) A plüssöket és egyéb tárgyakat, amiket a gyászolók hoznak, el fogjuk tárolni, és együtt fogunk működni a partnereinkkel, hogy eldöntsük, mihez kezdjünk velük. (…) A virágokat 7-14 nappal a temetés után fogjuk elvinni, és komposztálni fogjuk a Kensington Palota kertjében, majd a komposztot hasznosítani fogjuk.”

Gondban a palota: Mi lesz a parkban hagyott Paddington medvék sorsa?
A rengeteg virág mellett emléklapok és medvék is színesítik II. Erzsébet kegyeleti helyeit. Fotó: Vuk Valcic / SOPA Images / LightRocket / Getty Images

A Paddington-mesék írója, Michael Bond lánya, Karen Jankel azt mondta, hogy az apja elképedne, ha látná, hogy az alkotását arra használják, hogy tisztelegjenek vele II. Erzsébet előtt, és szerinte szomorú, hogy arra kérték a gyászolókat, hogy ne hozzanak több medvét.

Szomorú, de másrészt érthető is, mivel olyan sok van belőlük.


II. Erzsébet királynő és Paddington medve legutóbb egy videóban szerepeltek együtt, ami a királynő uralkodásnak 70. évfordulójára készült.

Nyitókép: Carl Court / Getty Images

#Külföld#ii. erzsébet királynő#gyász#Paddington#plüss

Címlapról ajánljuk