Külföld

Szürreális videón, ahogy II. Erzsébet egy medvével teázik

rtl.hurtl.hu

2022. június 5. 11:42

És előhúz a retiküljéből egy szendvicset. 

Bár II. Erzsébet brit királynő nem vett részt személyesen a trónra lépésének 70. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségeken, egy rövid videóban mégis bejelentkezett. Abban a brit gyermekirodalom egyik leghíresebb és legnépszerűbb hősével, a Michael Bond író által kitalált Paddington medvével teázott a palotában.

A szombat este tartott ünnepi koncerten levetített vicces jelenetet hatalmas üdvrivalgás fogadta a közönség soraiban. A felvételen Paddington meglehetősen esetlenül viselkedik, a kannából issza ki a teát, alig néhány cseppet hagyva az uralkodónak, majd beletenyerel a felszolgált tejszínhabos süteménybe, végül közli, hogy szerencsére mindig van nála lekváros szendvics, amit a kalapjában tart, és ezt kárpótlásként felajánlja a királynőnek.

Az uralkodó elnéző mosollyal válaszolja, hogy nála is mindig van ilyesmi, és elő is húz egyet retiküljéből.

A jelenet végén az uralkodó és Paddington teáskanalaikat csészéikhez ütögetve együtt adják meg a koncertet indító Queen együttes híres, We Will Rock You című számának kezdő ritmusát, amelyet a palota előtt az együttes gitárosa, Brian May, Adam Lambert énekes és a királyi tengerészgyalogság zenekara folytatott.

A királynő a legnagyobb természetességgel játszott együtt a számítógépes grafikával megjelenített mesehőssel, ahogy 2012-ben, a londoni olimpia idején Daniel Craig James Bondjával is szíves örömest szerepelt egy közös videóban.

Nyitókép: YouTube/TheGuardian

#Külföld#ii. erzsébet#paddington#paddington mackó

Címlapról ajánljuk