Külföld

Gyűjtés indult a 17 éves lány megsegítésére, aki megölte erőszaktevőjét, majd emiatt kártérítésre kötelezték

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 19. 10:40

Az otthonról elszökött, hajléktalan lányt prostitúcióra kényszerítették, leitatták, bedrogozták és megerőszakolták, mielőtt gyilkolt.

Korábbi cikkünkben mutattuk be a 17 éves Pieper Lewis történetét, aki felfüggesztett börtönbüntetést kapott, mivel 15 évesen meggyilkolta a férfit, aki többször is megerőszakolta az Egyesült Államokban. Az otthonról elszökött, hajléktalan lányt prostitúcióra kényszerítették, leitatták, bedrogozták és megerőszakolták, mielőtt gyilkolt, és nem sokon múlt, hogy húsz év börtönre ítéljék Iowában.

A bíróság döntése értelmében a lánynak öt évig GPS-es nyomkövetőt kell hordania, és ha megszegi a próbára bocsátás feltételeit, akkor le kell ülnie a húsz év börtönt. A lány emellett a helyi törvények értelmében kénytelen lesz 150 ezer dollárt fizetni az áldozat családjának. Az iowai jogszabályok ugyanis kötelezővé teszik ezt a kártérítést emberölés esetén, és a bírónak nem volt más lehetősége, mint kötelezni őt annak kifizetésére. 

Az NPR cikke szerint Leland Schipper, Lewis egykori matektanára pénzgyűjtést indított a fiatal lány megsegítésére a GoFoundMe oldalon. Schipper szerint ő is, mint mindenki, aki ismeri Lewis történetének részleteit, együtt érez a lánnyal. Úgy látja, Lewis az áldozat a történetben, aki az egyetlen kiutat ebből a szörnyű helyzetből a gyilkosságban látta. Az ítélethirdetés követő három napban közel csaknem ezer dollár gyűjt össze. Schipper eredetileg 150 ezer dollárban határozta meg a célt, de amikor már látszott, hogy ezt már az első napon elérik, megemelte a keretet. 

A pénzből kifizetik a kártérítés összegét a megölt férfi családjának, illetve a fiatalt tanulmányaiban vagy akár saját vállalkozás vagy sorstársain segítő karitatív kezdeményezés elindításában támogatnák. 

Nyitókép: Pieper Lewis az ítélethozatalkor. Fotó: YouTube/We Are Iowa Local 5 News

 

#Külföld#iowa#gyűjtés#nemi erőszak#kártérítés

Címlapról ajánljuk