Külföld

27 ember meghalt, amikor szakadékba zuhant egy covidos karanténbusz Kínában

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 19. 18:15

A tartományban, ahol a baleset történt, az elmúlt években mindössze két ember halt meg koronavírusban.

Balesetet szenvedett egy koronavírusos betegeket szállító busz Kínában. A busz épp karanténba vitte volna az embereket, amikor a jármű felborult – írja a BBC. A balesetben 27 ember meghalt, 20 ember pedig megsérült.

Kínában még mindig a „zero covid” szabályozás van érvényben. A baleset Kujcsou tartományban történt, ahol az elmúlt években csak két ember halt koronavírusban.

A baleset nagy felháborodást okozott a kínai közvéleményben, sokan ismét elkezdték kritizálni a vezetés zéró covid stratégiáját. Kínában úgy érzik, hogy a szigorú szabályozások már inkább hátráltatják az embereket, rengetegen esnek csapdába 1-1 felbukkanó eset miatt a saját városrészükben, de vannak olyan időszakok is, amikor hetekre megbénulnak forgalmas tömegközlekedési vonalak.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a koronavírusos betegeket szállító busz hogyan fordult az oldalára. A BBC idézi azt a posztot, amely a legnagyobb elégedetlenségi hullámot keltette. Egy nő azt írta: 

A mamám két hétig otthon maradt, nem ment sehova, csak PCR-tesztet csináltatott. Aztán valamiért úgy határoztak, hogy karanténba kell vonulnia, most pedig meghalt. Ezt nem tudom elfogadni.

Egyes információk szerint a kínai hatóságok 12 órára a buszba zárták az embereket, akik nem ehettek, nem mehettek vécére, de még a jármű ablakát sem nyithatták ki.

Nyitókép: CFOTO / Future Publishing / Getty Images

#Külföld#kína#kojcsu#tartomány#karantén#baleset#busz

Címlapról ajánljuk