Külföld

Egy holland város beperli a Twittert, mert túl sokan hiszik azt róluk, hogy sátánista pedofilok

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 16. 18:51

Elegük van a konteókból, szerintük a platformnak kellene tennie a városról szóló téves elméletek ellen.

A hátuk közepére se kívánják Bodegraven-Reeuwijk lakói, hogy még egyszer azzal vádolja őket bárki, hogy sátánista pedofilok. A 35 ezres lélekszámú városról Twitteren kezdett el terjedni az a teória, hogy az 1980-as években egy efféle szekta működött itt.

Ebből szerintük semmi sem igaz: éppen ezért úgy döntöttek, hogy beperlik a Twittert, mivel az nem volt hajlandó gátat vetni a dezinformáció terjedésének.

Az erről szóló történetek egyetlen férfitól származnak, aki még 2020-ban osztott meg egy történetet arról, hogy látta, ahogy gyerekeket kínoznak és ölnek meg a városban. 

Azóta számtalan ember látogatta meg a település temetőjét, és hagyott ott virágokat és üzeneteket véletlenszerűen kiválasztott halott gyerekek sírjain.

Tavaly a bíróság arra kötelezte a holland férfit, hogy törölje összes tweetjét, de az összeesküvés-elmélet tovább terjedt. Később kiderült, hogy a konteó terjesztői más ügyekben is bűnösök voltak: több halálos fenyegetést és lázító üzenetet is megosztottak, Mark Rutte miniszterelnököt is megfenyegették.

A település ügyvédje állítja, júliusban felvették a kapcsolatot a Twitterrel, és kérték, hogy blokkolja a városról terjedő álhíreket, de azóta nem kaptak választ, írja a Guardian. Ezért döntöttek úgy, hogy jogi útra terelik az ügyet.

Nyitókép: Google Street View

#Külföld#holland#város#twitter#álhír#per#szekta#sátánista#pedofil

Címlapról ajánljuk