Külföld

Videó: újra kínos helyzetbe hozták Putyint, ezúttal a kirgiz elnök váratta meg

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 15. 17:37

Az orosz elnöknek a kamerák kereszttüzében kellett téblábolnia.

Úgy tűnik, az utóbbi időben a sors bosszút áll a legendás késő hírében álló Vlagyimir Putyinon. Az orosz elnököt legutóbb Törökország elnöke, Recep Tayyip Erdogan alázta meg nyilvánosan, amikor több mint egy percig váratta a kamerák előtt, ezzel véve revansot Putyin korábbi sértéséért, amikor Erdogant váratta meg nyilvánosan.


Bár a volt szovjet tagköztársaság, a közép-ázsiai Kirigizisztán nincs igazán egy súlycsoportban Törökországgal, ezúttal mégis a kirgiz elnök, Sadyr Japarov késett el (talán szándékosan, talán véletlenül) a Putyinnal történő nyilvános találkozóról Üzbegisztánban, Szamarkand városában.


A felvételen az látható, hogy Putyin magabiztosan, határozott léptekkel az asztalhoz vonul, ám nagyjából fél percen keresztül zavartan várnia kell Japarovra, közben a kezében lévő papírokat rendezgeti és olvasgatja. Ám amikor meglátja a kirgiz elnököt, szája rögtön mosolyra fakad és meg is öleli Japarovot, aki mintha sietve érkezne. Vagyis valószínűleg inkább késésről van szó, mint szándékos sértésről.

Nyitókép: Twitter

#Külföld#putyin#kirgizisztán#erdogan

Címlapról ajánljuk