Külföld

Édes bosszú: Putyin kínosan álldogált magányosan az őt várakoztató török elnök miatt

rtl.hurtl.hu

2022. július 20. 14:10

Majdnem egy percig várakoztatta az orosz elnököt Recep Tayyip Erdogan. 

Kényelmetlen helyzetbe hozta Vlagyimir Putyin orosz elnök Recep Tayyip Erdogan török elnök, amikor a két vezető július 19-én, kedden megbeszélést folytatott az iráni fővárosban. Erdogan ugyanis majdnem egy percen át várakoztatta a találkozó előtt az orosz elnököt, aki így kénytelen volt a televíziós kamerák előtt egyedül álldogálni, a török elnökre várva.

Putyin látszólag nehezen viselte a kínos helyzetet, egyik lábáról a másikra helyezte az egyensúlyát, a fogát szívta és kényelmetlenségről árulkodó arcokat vágott.

Édes bosszú

Az esettel kapcsolatban többen is felvetették, hogy az visszavágás volt azért, amikor Putyin két percen át várakoztatta Erdogant és a török delegációt egy találkozó előtt. A török sajtó akkor „megalázóként” jellemezte a szintén televíziós kamerák előtt lezajlott jelentet. Joyca Karam, a The National című közel-keleti lap tudósítója „édes bosszúként” jellemezte Putyin megvárakoztatását.


Az esettel kapcsolatban a The Guardian emlékeztetett arra, hogy az orosz elnök rendszeresen megvárakoztatta a vele találkozó vezetőket. Angela Merkelt több mint négy órán keresztül várakoztatta, Ferenc pápához egy órás késéssel érkezett, II. Erzsébet brit királynőhöz pedig 15 perces késéssel, de volt olyan is, hogy két órán át várakoztatta egy repülőgépszerencsétlenségben meghalt gyerekek szüleit egy temetőben.

Az RTL Híradó riportja a témában:

Nyitókép: Ali Balikci/Anadolu Agency via Getty Images

#Külföld#vlagyimir putyin#recep tayyip erdogan#várakoztatás

Címlapról ajánljuk