Külföld

Putyin állítólag épphogy megúszott egy merényletet

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 15. 10:31

A bulvársajtó szerint bombatámadás érte az orosz elnök autóját.

Bombatámadás érte a közelmúltban Vlagyimir Putyin orosz elnök autóját, és a merényletkísérlet miatt az elnök biztonságáért felelős szolgálat több emberét is letartóztatták – írta a brit bulvársajtó egy Telegram-csatornán megjelent beszámolóra hivatkozva. A Kreml-ellenes General SVR csatorna állítólag bennfentes információkat oszt meg az elnök környezetéből, de az ott megjelenő információk valóságtartalmát nehéz ellenőrizni.

A beszámoló szerint Putyin hazafelé tartott öt autóból álló konvojával, amikor a támadás történt. A konvoj útját hirtelen egy mentőautó állta el, majd amikor azt kikerülték, a Putyint szállító autó bal első kereke felől egy hatalmas robbanás hangját lehetett hallani, majd füst szállt fel. A páncélozott autó azonban kibírta a robbanást, és Putyin biztonságban hazajutott.

Az eset után őrizetbe vették az orosz elnök biztonságáért felelős szolgálat vezetőjét, és a szervezet több másik tagját is letartóztatták, mert a támadást csak belső segítséggel lehetett végrehajtani – írta a General SVR. Az eset után eltűnt a konvoj első autójában utazó három testőr is, akiknek hollétéről semmit sem lehet tudni.

Nyitókép: Vlagyimir Putyin orosz elnök Párizsban, 2015 március 18-án. Fotó: Xavier ROSSI/Gamma-Rapho via Getty Images

 

#Külföld#vlagyimir putyin#merénylet#bomba#támadás

Címlapról ajánljuk