Külföld

Elfogták a Bécsben megölt magyar anya és lánya gyilkosát

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 14. 14:44

Egy menekültszállón bújtatták. 

Egy 32 éves magyar nő és 15 éves lánya meggyilkolásával gyanúsítanak Ausztriában egy 49 éves tunéziai férfit, aki a nő élettársa és szökésben van – írtuk augusztus elején. A boncolásnál megállapították az idegenkezűséget, jelezve, hogy a nők nyakát érte külső behatás. A Kronen Zeitung című osztrák napilap szerint megfojtották őket.

A gyilkosságra azt követően derült fény, hogy a magyar nő hét- és kilencéves fiai egyedül érkeztek meg egy orvosi rendelőbe. Az orvos megpróbálta elérni az anyát, majd miután ez nem sikerült, értesítette a rendőröket.

A rendőrök a bezárt, elsötétített hálószobában bukkantak rá a hason fekvő holttestekre Bécs Mariahilf negyedében. A helyszínre kiérkező orvos már csak a halál beálltát tudta megállapítani.

A férfi ellen hajtóvadászatot indítottak, amely a Blikk cikke szerint végül sikerrel járt. A gyilkossággal vádolt férfit Brestben kapták el. Dr. Ujvárosi Veronika, a bécsi Ujvárosi Ügyvédi Iroda vezetője, aki az áldozatok családtagjainak nyújt jogi segítséget, a lapnak azt mondta, hogy megtalálták a nemzetközi elfogatóparanccsal keresett Mahmoud N.-t. A férfi a gyilkosság után Párizsba indult, majd onnan vonattal jutott el Brestbe. Egy arab közösség segített neki elbújni a hatóságok elől.

Most, hogy Mahmoud N.-t elkapták, visszaviszik majd Ausztriába, ahol a józsefvárosi börtönbe kerül, majd kihallgatják és vádat emelhetnek vele szemben. Ausztriában 2022-ben Ö. Renáta és E. Alíz megölésével egyébként 23-ra emelkedett a meggyilkolt nők száma

– mondta Dr. Ujvárosi Veronika.

A gyászoló családtagok elmondása szerint Renáta erős, határozott, de ugyanakkor gondoskodó anya volt. A családot képviselő ügyvéd szerint a nő Mahmoud N.-nel egy ideig nagyon boldog volt, aztán mégis szakítottak.

Amikor újra kibékültek, Renáta megszüntette a Facebook-profilját, amit azzal magyarázott a szeretteinek, hogy nem kell neki a Facebook, mert abból csak gondok vannak. Szerintem itt már komoly problémák lehettek, és az élettársa valószínűleg egyre jobban be akarta szűkíteni Renáta kapcsolattartását a magyarországi rokonokkal.

– mondta az ügyvéd.

Nyitókép: RTL Híradó

#Külföld#gyilkosság#bécs#magyar nő

Címlapról ajánljuk