Külföld

Újabb orosz cégvezető halt meg különös körülmények között

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 13. 13:05

A hivatalos álláspont szerint Ivan Pecsorin lezuhant egy száguldó hajóról.

Meghalt Ivan Pecsorin, a Távol-Kelet és az Északi-sarkvidék Fejlesztéséért Felelős Társaság légi közlekedési ágazatáért felelős ügyvezető igazgatója, miután 

szombat este lezuhant egy száguldó hajóról Vlagyivosztok partjainál.

A 24.hu a FoxNewsra hivatkozva azt írta, a társaság hétfőn jelentette be a tragikus halálesetet, miután a holttestet partra sodorta a víz a Russzkij-szigeten.

A Pravda.ru című orosz propaganda hírportál beszámolója szerint Ivan Pecsorin és egy baráti társaság részegen szállt hajóra szombat este, majd az ügyvezető igazgató 40 perccel ezután leesett a hajó egyik első fedélzetéről.

Pecsorin a múlt szerdán a vlagyivosztoki Keleti Gazdasági Fórumon moderált egy vitát a távol-keleti légi közlekedés bővítéséről. A rendezvényen Vlagyimir Putyin elnök is felszólalt.

Az Ukrajna ellen indított orosz háború megindítása óta több dúsgazdag olaj- és gázipari felsővezető halt meg gyanús körülmények között. Köztük volt a Lukoil egy korábbi milliárdos vezetője, Alekszandr Szubbotin, akit májusban egy Moszkva közeli településen halt meg, holttestét egy sámán házában találták meg. A cég alelnöke egy kórházból ugrott ki. 

A halálesetek legtöbbjénél öngyilkosságról beszéltek a hatóságok. Nemrég a Novatek orosz földgázcég volt vezetője, Szergej Protosenja is meghalt, őt felesége és lánya holttestével együtt felakasztva találták meg spanyolországi házában. Ezzel majdnem egy időben egy másik gazdag orosz gázipari üzletember és családja is hasonló körülmények között veszítette életét.

Nyitókép: Mihail Klimentyev/MTI/EPA/Szputnyik/Kreml/Pool

#Külföld#oroszország#halál#orosz-ukrán háború

Címlapról ajánljuk