Külföld

Fia szerint gyilkosság áldozata lett az orosz oligarcha, akit a múlt héten felakasztva találtak

rtl.hurtl.hu

2022. április 26. 14:33

A spanyol hatóságok gyanúja szerint a férfi megölte feleségét és 18 éves lányát, majd öngyilkos lett. Fia szerint azonban ez elképzelhetetlen. 

Még a múlt héten, április 19-én találták holtan spanyol otthonában a Novatek orosz földgázcég volt vezetőjét, Szergej Protosenját, valamint feleségét és kamaszlányát. A férfit felakasztva találták meg a kertben,  míg lányát és nejét a házban, ahol egy baltával verték agyon őket, valamint egy késsel támadtak rájuk. 

A haláleset annál nagyobb feltűnést keltett, mert azzal majdnem egy időben egy másik gazdag orosz gázipari üzletember és családja is hasonló körülmények között veszítette életét.

A spanyol hatóságok gyanúja szerint Protosenja dührohamot kapott, majd megölte a két nőt, és öngyilkosságot követett el. Fia azonban ezt nem hajlandó elhinni. Fjodor Protosenja a Daily Mail című brit bulvárlapnak nyilatkozva kijelentette:

Az apám nem gyilkos.

A 22 éves férfi, aki a halálesetek idején Franciaországban tartózkodott, értesítette a rendőrséget, amikor nem tudta elérni családját. A fiatalember hozzátette:

Szerette az anyámat, és különösen Mariát, a testvéremet. Ő volt a hercegnője. Soha nem tudta volna bántani. Nem tudom, mi történt aznap este, de tudom, hogy az apám nem bántotta őket.

A fiú úgy gondolja, apját megölték, és hasonlóan nyilatkoztak a férfi barátai is, akik szintén elképzelhetetlennek tartják, hogy az üzletember lemészárolta volna a családját. A férfi egykori cége, a Novatek szintén kételkedésének adott hangot a gyilkosságról és öngyilkosságról szóló elmélettel kapcsolatban.

A gyanút, hogy a férfit valójában megölték, és úgy állították be, mintha öngyilkosságot követett volna el, erősíti, hogy legalább négy orosz oligarcha is hasonlóan gyanús körülmények között halt meg, családtagjaival együtt.

Nyitókép: Illusztráció. Fotó: GettyImages

#Külföld#orosz#oligarcha#oroszország#spanyolország#gyilkosság#öngyilkosság

Címlapról ajánljuk