Külföld

Megvan, kivel élnek ezután Erzsébet királynő corgijai

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. szeptember 11. 19:33

Aki a két kistestű eb sorsáért aggódott eddig, az nem biztos, hogy megnyugodhat.

Bár percre pontosan, minden részletre kiterjedően előre megtervezték, hogy mi történjen II. Erzsébet halála után, mostanáig keveset lehet tudni arról, hogy mi lesz a kutyáival.

A királynőnek elhunytakor négy kutyája volt: két pembroke welsh corgi, Muick és Sandy, egy idősebb „dorgi”, Candy, és egy Lissy névre hallgató cocker spániel. (A „dorgi” úgy lett, hogy az uralkodó egyik corgija párosodott húga, Margit hercegnő tacskójával, amit angol nyelvterületen dachshundnak neveznek).

A kutyákról jelenleg a személyzet gondoskodik, de a CNN értesülése szerint a két corgi hamarosan új gazdákhoz kerül:

Muick és Sandy Andrással, York hercegével és a hercegnével, Sarah-val fog élni.

A most 62 éves András herceg 2019-ben vonult vissza nyilvánosságról, miután kiderült, hogy kapcsolatban állt a politikusi és más eliteknek gyermekprostituáltakat futtató hálózatot üzemeltető Jeffrey Epsteinnel. Emellett Virginia Giuffre azzal vádolta York hercegét, hogy 17 éves korában három alkalommal is szexuális kapcsolatot létesített vele, illetve zaklatta őt.

Bár a hercegi pár 1996-ban elvált, mindketten a windsori birtokon lévő Royal Lodge-ban laknak.

A yorki herceghez közel álló forrás a CNN-nek vasárnap azt mondta, hogy a hercegnőt a kutyasétáltatás és a lovaglás közös szeretete kötötte össze az uralkodóval. Még az András hercegtől való válása után is folytatta a királynővel való barátságát azzal, hogy kutyákat sétáltat a windsori birtokon.

Az egyelőre nem világos, hogy ki fog vigyázni a másik két kutyára, Candyre és Lissyre.

Nyitkép: András herceg és egy 3d nyomtatással készült corgi szobrocska, 2013-ban – Fotó: Geoff Pugh - WPA Pool/Getty Images

#Külföld#ii. erzsébet#ii. erzsébet királynő#corgi#andrás herceg

Címlapról ajánljuk