Bulvár

Négy kutyát hagyott hátra II. Erzsébet, aki gyerekkora óta rajongott a corgikért

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 9. 21:25

Első saját kutyáját 18. születésnapjára kapta: Susan utolsó leszármazottja 2018-ban pusztult el.

Bár percre pontosan, minden részletre kiterjedően előre megtervezték, hogy mi történjen II. Erzsébet halála után, egyelőre nem sokat lehet tudni arról, hogy mi lesz a kutyáival.

Úgy tudni, hogy a királynőnek elhunytakor négy kutyája volt – az American Kennel Club szerint két pembroke welsh corgi, Muick és Sandy, egy idősebb „dorgi”, Candy, januárban pedig egy Lissy nevű cocker spániel is csatlakozott a falkához. A „dorgi” úgy lett, hogy az uralkodó egyik corgija párosodott húga, Margit hercegnő tacskójával (ez utóbbi fajtát angol nyelvterületen dachshundnak nevezik).

A CNN Joe Little királyi életrajzírót kérdezte, aki szerint a kutyákról egy ideig a személyzet fog gondoskodni, majd II. Erzsébet gyermekeihez, Anna hercegnőhöz és András herceghez kerülhetnek. Annának saját corgijai is voltak, II. Erzsébet pedig legutóbb Andrástól és lányaitól kapott két kutyát, amelyek visszakerülhetnek hozzájuk.

Azt írják, a királynő corgik iránti szeretete gyerekkoráig nyúlik vissza: apjának, VI. Györgynek egy Dookie nevű kutyája volt. 1944-ben, 18. születésnapjára egy saját, Susan névre hallgató pembroke welsh corgi kölyköt kapott, amelyhez annyira ragaszkodott, hogy 1947-ben a nászútjára is elvitte. Susan 1959-ben pusztult el, de ezután még több tucat corgija volt a királynőnek.

Susan utolsó leszármazottja, Willow abban a James Bond-jelenetben is szerepelt, amit a királynővel a 2012-es londoni olimpia megnyitójára forgattak. A kutyát 2018-ban gyógyíthatatlan betegsége miatt, 14 éves korában elaltatták.

Nyitókép: II. Erzsébet Susannel 1944-ben – Fotó: Lisa Sheridan/Hulton Archive/Getty Images

#Bulvár#ii. erzsébet#kutya#corgi

Címlapról ajánljuk