Külföld

Vilmos, Kate, Harry és Meghan együtt jelentek meg a windsori kastély előtt

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. szeptember 11. 17:22

A királynő unokái félretették az ellentéteket a gyász idejére.

Meglepő egységben mutatkoztak szombaton a windsori kastély előtt a néhai II. Erzsébet királynő unokái, és feleségeik.

Úgy tűnik, hogy a királynő halála, a közös gyász közelebb hozta egymáshoz az új király, III. Károly két fiát, akik az utóbbi időben meglehetősen ellenséges, feszült viszonyban voltak. Vilmos walesi herceg és öccse, Harry a kastély előtt összegyűlt tömeg szeme láttára szálltak ki autójukból. Velük tartott Kate és Meghan, a két hercegné is.

A The Guardian tudósítása szerint ahogy mind a négyen a kastély előtti teret beborító virágtengert nézték, nemcsak öltözékük, de testbeszédük is szinte teljesen egyforma volt. A testvérek ünnepélyesen, lehajtott fejjel álltak; a feleségek a férjük hátára tett kézzel, a gyengéd támogatás jeleként.

A viszálykodó királyi családtagok közti békülés jele lehet, hogy Vilmos walesi herceg kezdeményezte a közös windsori látogatást Sussex hercegével és hercegnéjével, hogy kísérjék el őt és a walesi hercegnőt. Először a királlyal beszélt erről, aki úgy vélte, hogy ez az egység fontos megnyilvánulása, írja a The Guardian.

A Buckingham-palota illetékesei egyelőre nem tisztázták, hogy Harry és Meghan gyermekeit, Archie-t és Lilibetet herceg és hercegné címmel, őfelsége címmel fogják-e majd emlegetni, ahogy azt a protokoll általában az uralkodó unokáinak, dédunokáinak engedi. A királyi család honlapján frissített öröklési sorrend szerint a hatodik és a hetedik helyre emelkedtek a rangsorban.

Nyitókép: Kirsty O'Connor - WPA Pool/Getty Images

#Külföld#ii. erzsébet#gyász#harry herceg#vilmos herceg#kate middleton#meghan markle#erzsébet királynő

Címlapról ajánljuk