Külföld

Puszta kézzel küzdött meg egy tigrissel gyermeke életéért az indiai anya

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 7. 14:42

Sikerült megmentenie az életét.

Egy nő a közép-indiai Madhya Pradesh államban súlyos sérüléseket szenvedett múlt vasárnap, miközben puszta kézzel küzdött egy tigris ellen, hogy megmentse 15 hónapos gyermeke életét – számolt be az esetről a BBC. A nő és gyermeke éppen egy mezőn voltak, amikor a tigris előbújt egy bokorból, és rögtön a gyerekre támadt.

Archana Choudhary segélykiáltásait végül a közeli falu lakói meghallották és közbeléptek, elkergetve a ragadozót.

Az anyát és fiát azóta kórházban kezelik, veszettség elleni injekciókat is kaptak. A támadás a Bandhavgarh Tigrisrezervátum közelében történt. A rezervátum környékén élő emberek elleni állati támadások nem ritkák. A BBC által megszólaltatott falusiak elmondták, hogy a tigrisek mellett elefántok is behatolnak rendszeresen a falujukba, és megrongálják a termésüket.

A hasonló konfliktusok száma India-szerte növekszik az erdők és nemzeti parkok közelében élő emberek és a vadállatok között. Szakértők szerint ennek az az oka, hogy a gyors városiasodás elpusztítja a természetes élőhelyeket, és az állatokat arra kényszeríti, hogy zsákmány és menedék után kutatva a falvakba és városokba menjenek.

Nyitókép: Getty Images

#Külföld#tigris#india#támadás#gyerek#anya

Címlapról ajánljuk