Külföld

Anyagi okokból nem tudott elválni férjétől, ezért álmában fejbe lőtte

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 7. 13:40

Az ötvenéves férfire lányai találtak rá az ágyban fekve. 

Halálbüntetéssel nézhet szembe egy negyvenéves amerikai nő, aki a hatóságok közlése szerint fejbe lőtte és megölte férjét, akitől anyagi okok miatt nem tudott elválni – jelentette a helyi sajtó. Melanie M. Biggins augusztus 31-én este ölte meg Kansas City-ben lévő otthonukban Etienne McEwant, akivel kilenc éve voltak házasok.

A rendőrséget a házaspár két kislánya értesítette, miután megtalálták apjuk holttestét a szüleik hálószobájában, az ágyon fekve. A 10 és 11 éves lányok a lövés zajára ébredtek, majd anyjukat a földszinten találták. A nő egy kanapén ült, és „úgy nézett ki, mint aki szellemet látott”. Ezután mentek be szüleik szobájába, és a lámpát felkapcsolva vették észre apjukat, aki egy vértócsában feküdt az ágyon.

Ekkor hívták a 911-es segélyhívót, majd átadták a kagylót anyjuknak, akit arra utasítottak, hogy kezdje meg az életmentést. A kiérkező rendőröket a két kislány fogadta a ház előtt.

Mint kiderült, Biggins egy revolverrel lőtte fejbe hátulról a férjét, egy párnán keresztül, majd azt állította a rendőröknek, hogy lövéshangra ébredt, és férjét sebesülten találta, hozzátéve, hogy a bejárati ajtót nyitva volt. A rendőrök hamar megtalálták a lakásban a gyilkos fegyvert, amiről kiderült, hogy Biggins az előző hónapban vásárolta egy zálogházban.

A hatóságok közlése szerint Biggins több mint egy éve járt egy másik férfival, és el akart válni a férjétől, de ezt anyagi okok miatt nem tudta megtenni. A nő ellen szándékos emberölés vádjával indítottak eljárást, amiért vagy életfogytig tartó börtönbüntetéssel, vagy halálos ítélettel sújthatják.

Nyitókép: Illusztráció. Fotó: nemke / GettyImages

 

#Külföld#gyilkosság#emberölés#egyesült államok

Címlapról ajánljuk