Külföld

Egy telefonszolgáltató terjeszti a szélsőjobbos propagandát a texasi iskolákban

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 6. 7:33

A tananyagba is beleszólnának, de részt vettek a konferencián, ahol Orbán Viktor is beszédet mondott.

A Patriot Mobile „Amerika egyetlen keresztény-konzervatív vezeték nélküli szolgáltatójaként” írja le magát, de ez nem állítja meg őket abban, hogy bevezetékeljék a szélsőjobbos konteókat a texasi iskolákba.

A The Guardian szerint a cég egyre inkább beleszólna a texasi politikába, és fontos lépés számukra az, hogy jelen legyenek az oktatásban. A vállalatnak külön politikai részlege is van, amelynek vezetője nemrég büszkén jelentette be: az összes iskolakörzeteket irányító testületbe bekerültek jelöltjeik az államban a legutóbbi választásokon. Leigh Wambsganss így fogalmazott:

Ez azt jelenti, hogy Észak-Texasban több mint 100 ezer diák, akik május előtt baloldali vezetéssel rendelkeztek, most konzervatív vezetéssel rendelkeznek!

A Patriot Mobile Action nevű politikai részleget hivatalosan is bejegyezték, ami azt jelenti, hogy a magáncég legálisan finanszírozhat politikai kampányokat. Céljuk, hogy a jobboldali álláspontot képviseljék az abortusszal, a nemi identitással és a tanrenddel kapcsolatban is. Ellenzik a kritikai fajelméletet, valamint a „baloldali agymosást” is, illetve az államban jelen lévő, vélt marxizmus ellen is küzdenének.

Már a cégnek abba is beleszólása van, hogy milyen tankönyvekből tanulhatnak a diákok egyes körzetekben, és szivárványos jelképeket is leszedettek. A dallasi CPAC szponzorai között is ott voltak, ahol Orbán Viktor is beszédet mondott. A szervezet azt is bejelentette, hogy 2022-ben 1,5 millió dollárt szán politikai célokra.

Nyitókép: Brandon Bell / Getty Images

#Külföld#szélsőjobb#texas#orbán viktor#propaganda#abortusz#iskola#tananyag

Címlapról ajánljuk