Külföld

Rejtélyes körülmények között a Balti-tengerbe zuhant egy Cessna

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 5. 6:43

A magánrepülővel megszakadt a kapcsolat, a hatóságok és a NATO térséget biztosító gépei kísérték, de érdekes módon pilótát nem láttak a pilótafülkében.

Rejtélyes körülmények között a Balti-tengerbe zuhant Lettország partjainál egy Cessna típusú magánrepülőgép – írja a BBC. A repülőt a hatóságok és a NATO térséget biztosító gépei kísérték, de érdekes módon pilótát nem láttak a pilótafülkében. A hírek szerint a Cessna Spanyolország déli részéről indult, és eredetileg a németországi Kölnbe tartott.

A hatóságok közölték, hogy a gépen feltehetően négyen utaztak. A légiforgalmi irányítók nem tudtak kommunikálni a repülőgéppel, amely egyébként osztrák lajstromjellel rendelkezik. A FlightRadar24 szerint a repülőgép 12:56-kor szállt fel a spanyol Jerez de la Frontera városából, 17:37-kor pedig süllyedni kezdett, majd a tengerbe zuhant.

A Bild információi szerint a gépen felszállás után kabinnyomási problémákat észleltek, az Ibériai-félsziget után pedig végleg megszakadt a kapcsolat a fedélzeten lévőkkel.

Lettországból, Svédországból és Litvániából nem sokkal azután érkeztek mentőcsapatok a katasztrófa helyszínére, hogy a repülőgép a tengerbe zuhant Lettországban, Ventspils közelében.

A gép mentéséért felelős művelet svéd vezetője, Lars Antonsson szerint a gépből egyszerűen kifogyhatott az üzemanyag, ugyanakkor egyelőre a holttesteket nem találták meg. Antonsson elmondta, hogy egyelőre fogalmuk sincs, mi történt, csak találgatni tudnak.

Nyitókép: Flightradar24

#Külföld#lettország#nato#svédország#cessna 551#repülőgép#magángép

Címlapról ajánljuk