Külföld

Moszkvából jelentkezett be videón Orbán Viktor

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 3. 15:04

Lerótta kegyeletét Mihail Gorbacsov ravatalánál.

„Moszkvában vagyunk, Mihail Gorbacsov búcsúztatására érkeztünk A ravatalnál elhelyeztük Magyarország nevében a tisztelet virágait” – kezdi Orbán Viktor a Facebook-oldalára kiposztolt videóban.

Majd így folytatja:

Sok minden kellett ahhoz, hogy harmincegynéhány évvel ezelőtt vér és emberáldozat nélkül szabadulhassunk ki a Szovjetúnióból, és szabadulhassunk meg a kommunizmusból. Gorbacsov nélkül ez nem történhetett volna meg. Így, vér nélkül, békében biztosan nem történhetett volna meg

– mondja a videóban a miniszterelnök, majd így búcsúzik: „Hálásak vagyunk neki, ezért jöttünk el és helyeztük el a tisztelet virágait. Isten vele, nyugodják békében."


Mint arról beszámoltunk, Orbán Viktor szombat reggel Moszkvába utazott, hogy lerója kegyeletét Mihail Gorbacsov volt szovjet államfő ravatalánál. A volt államfőt és pártfőtitkárt a moszkvai Novogyevicsi temetőben helyezik végső nyugalomra, előtte a nyilvános szertartás a moszkvai Szakszervezetek Házának oszlopcsarnokában lesz.

A magyar delegáció tagja Deutsch Tamás fideszes politikus, Schmidt Mária történész, Orbán Balázs politikai igazgató és Kónya Imre ügyvéd, politikus is.

Mihail Gorbacsov, a Szovjetunió első és egyben utolsó elnöke augusztus 30-án, hosszú és súlyos betegség után, 91 éves korában hunyt el.

Nyitókép: Facebook / Orbán Viktor

#Külföld#mihail gorbacsov#temetés#orbán viktor#vlagyimir putyin#moszkva

Címlapról ajánljuk