Külföld

Le akarta lőni a rendőr a felé szaladó kutyát, a gazdáját ölte meg

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 1. 13:52

Vádat emeltek ellene a nő halála miatt, de végül felmentették. 

Felmentettek a gondatlanságból elkövetett emberölés vádja alól egy texasi rendőrt, aki véletlenül megölt egy nőt, miközben az áldozat felé szaladó kutyáját próbálta lelőni – jelentette a helyi sajtó. Ravinder Singh akár két évig tartó börtönbüntetésre is ítélhették volna, ha az esküdtszék bűnösnek találja a 2019-ben történt eset miatt.

A helyi sajtóban megjelent beszámolók szerint Singh azért ment ki a helyszínre, mert bejelentés érkezett egy nőről, aki egy bevásárlóközpont mögött látszólag eszméletben állapotban fekszik egy füves területen, Arlington városában. A 25 éves kezdő rendőr odakiáltott neki, hogy megkérdezze, jól van-e, mire a nő közölte, hogy jól van.

A helyi rendőrség által közzétett testkamerás felvételen látszik, hogy ekkor egy ugató kutya kezdett el rohanni felé, amire a rendőr hátrálni kezdett, majd előkapta fegyverét, és háromszor rálőtt az ebre, mire az áldozat, a 30 éves Margarita Brooks felsikoltott. 

A nőt az egyik lövés a felső testén érte, és megölte. A kutya – egy nagyjából 18 kilós labrador-keverék életben maradt, őt csak súrolta az egyik lövés.

A beszámolók szerint Singh pár hónappal korábban kezdett el járőrözni, és ez volt az első alkalom, hogy éles helyzetben használta a fegyverét. Az eset után felfüggesztették, majd három hónappal később kilépett a rendőrsé kötelékéből.


Nyitókép: Arlington Police

 

#Külföld#kutya#rendőr#gyilkosság#emberölés#egyesült államok#texas

Címlapról ajánljuk