Külföld

Egy férfi betört egy menhelyre, és több mint száz kutyát engedett szabadon

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 30. 8:56

Több eb megszökött, egy pedig elpusztult, miután a kutyák közül többen egymásnak estek. 

Letartóztattak egy 38 éves férfit az amerikai Texas államban található Abilene városában, miután bemászott egy állatmenhelyre, és kiengedte az ott lévő több mint 150 kutya többségét – jelentette a helyi sajtó. A rendőrség közlése szerint a férfi egy kerítésen átmászva jutott be a menhelyre, majd a tetőn keresztül tört be az épületbe, és elkezdte kinyitogatni az ebketreceket.

A kiszabadult ebek közül legalább egy elpusztult, és többen megsebesültek, miután több kutya is összeverekedett, és kilenc kutya elszaladt. A menhely közölte, hogy korábban is voltak már betörések, de akkor valaki csak a saját kutyáját akarta visszaszerezni.

A rendőrök még aznap letartóztatták a betörőt, aki nemcsak a kutyákat engedte ki, hanem ellopta a menhely furgonját is. A járművet nagyjából öt kilométerrel távolabb találták meg, benne George Jones pénztárcájával, amiben benne volt egy fényképes igazolványa. A férfit a közelben fogták el, és a zsebében megtalálták a jármű slusszkulcsát.

A rendőrség közlése szerint a férfi a kihallgatása alatt beismerte, hogy ő tört be a menhelyre. Az esetről szóló beszámolókból az nem derült ki, hogy miért engedte ki az ebeket. A férfi ellen betörés, autólopás és állatkínzás vádjával indítottak eljárást.

Nyitókép: A betörés után eltűnt egyik kutya. Fotó: Facebook / ALL KIND Animal Initiative

#Külföld#menhely#betörés#kutya#egyesült államok#texas

Címlapról ajánljuk