Külföld

Videón, ahogy autóba rejtett bomba öl meg egy oroszok oldalára állt ukránt

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 27. 20:55

Az áldozat az ukrán nemzetbiztonsági szolgálat tagja volt, mielőtt átállt az oroszokhoz. 

Autóba rejtett bomba ölte meg az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) egyik volt tagját Luhanszk megyében. A Sztraboliszk városában, augusztus 11-én történt merényletről több térfigyelő kamerás felvétel is készült, amik augusztus 26-án kezdtek el terjedni a közösségi oldalakon.

Az áldozat az ukrán sajtóban megjelent hírek szerint Aszkjar Lajsev volt, aki 2014-ben csatlakozott az oroszbarát ukrán szakadárokhoz, és a helyi rendőrség egyik magas rangú tagjává tették – írta a Visegrád 24. Egyes hírek szerint a férfi azonnal meghalt, más információk szerint túlélte a támadást, de teste 90 százalékán égési sérüléseket szenvedett, és a kórházban belehalt sérüléseibe.

Az oroszok által elfoglalt ukrán területeken már több merényletet is végrehajtottak a megszállók által kinevezett tisztségviselők ellen. Volt, akiket autóba rejtett bomba ölt meg, volt, akit lelőttek, mást pedig megmérgeztek.

Az ukrán védelmi minisztérium és a katonai hírszerzés képviselői közölték, hogy a kijevi kormány nem vállal felelősséget ezekért, mert azokat elmondásuk szerint független gerillacsoportok hajtják végre – írta az Euronews.

Nyitókép: Twitter/Visegrád24

#Külföld#orosz-ukrán háború#ukrajna#oroszország#merénylet#bombamerénylet

Címlapról ajánljuk