Külföld

Pánikba estek az utasok, 9 ezer méteren ájult el az utasszállító pilótája

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 27. 13:42

Minden repülőn ülő rémálma valósult meg.

Több mint 9 ezer méteres magasságban volt a Jet2 légitársaság repülője, amikor úgy döntöttek, kényszerleszállást hajtanak végre, mert az egyik pilóta elájult. Kiderült, hogy a pilóta arra panaszkodott, hogy nem érzi jól magát, majd ezután közölték az utasokkal, hogy a vészhelyzet miatt inkább leteszik a gépet.

A járat a birminghami repülőtérről a törökországi Antalyába tartott, de le kellett szállniuk a görögországi Thesszalonikiben. A reptéren már orvosok várták a pilótát, akit kórházba szállítottak. Az utasok beszámolójából kiderül, hogy a személyzet remek munkát végzett, a leszállás után viszont elszabadult a káosz. Nem tudták, mikor tudják folytatni az utat, sokan emiatt türelmetlenné váltak.

A légitársaság közleményéből nem derül ki, hogy mi volt az emített sürgős, egészészségügyi vészhelyzet, ami miatt le kellett szállnia a gépnek. Az utasok több mint 8 órát várakoztak a reptéren, mire folytatni tudták az útjukat. 

A Birminghamből Antalyába tartó LS1239-es járat kedden elővigyázatossági okokból kényszerleszállást hajtott végre a thesszaloniki repülőtéren, mert az egyik pilóta rosszul érezte magát.

– közölte a légitársaság.

Többen azt is kifogásolták, hogy a várakozás alatt nem kommunkáltak velük, abban sem voltak biztosak, hogy folytatni fogják az utat. A Metro hírportál azt írja, hogy a Jet2 egy 15 eurós kuponnal próbálta enyhíteni az utasok dühét.

Nyitókép: illusztráció / Getty Images

#Külföld#utasszállító#kényszerleszállás#pilóta#elájul

Címlapról ajánljuk