Külföld

Bulgáriában szeptembertől influenzaként tekintenek a koronavírusra

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 24. 13:00

Nem lesz kötelező karantén.

Az influenza és más légúti megbetegedést okozó vírusok között fogja számon tartani Bulgária a koronavírust – ezt a járvánnyal foglalkozó bolgár munkacsoport miniszterelnöki tanácsadója jelentette be. A szeptemberi tanévkezdéssel bevezetett rendben a koronavírussal fertőzöttekre és a kontaktszemélyekre már nem vonatkozik karanténkötelezettség.

Radka Argirova elmondta, hogy Bulgáriában naponta mintegy ezer új fertőzést regisztrálnak, de az intenzív osztályokon ápolt betegek száma 50 alatti. Csütörtökön megszűnik az országban a kötelező maszkviselés a tömegközlekedési eszközökön, de megmarad egyebek mellett a kórházakban, a gyógyszertárakban és az idősotthonokban.

Bulgáriában a lakosság 0,6 százaléka, közel 38 ezer ember halt meg a koronavírus-járványban, ezzel a halálozások arányát tekintve második helyen állnak Peru után. Az EU-ban itt a legalacsonyabb a beoltottak aránya, a lakosság valamivel több, mint 31 százalékának van teljes védettsége, és 12 százalék kapta meg az emlékeztető oltást.

Nyitókép (archív): Hristo Vladev/NurPhoto via Getty Images

#Külföld#koronavírus#covid#bulgária#influenza

Címlapról ajánljuk