Külföld

Tankönyvkiadókra csaptak le a kínai hatóságok, mert „tragikusan csúf”, szexuális töltetű ábrák kerültek egy matekkönyvbe

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 23. 15:00

Nem túl ízléses rajzok.

Egy hónapos nyomozás után megbüntettek 27 embert a kínai hatóságok, mert „tragikusan csúf” ábrák kerültek egy gyerekeknek szóló matematikakönybe. A hivatalos értékelés szerint az ábrák „nem gyönyörűek”, néhány „eléggé csúnya”, valamint „nem fejezik ki rendesen a kínai gyermekek vidám imidzsét”.

A könyveket a Népoktatási Kiadó (People’s Education Press) adta ki majdnem tíz éve, és azóta használják őket az ország több általános iskolájában, írja a Guardian. Az ábrákat májusban kapta fel az internet, amikor egy tanár több ábrát is megosztott belőle.

Tankönyvkiadókra csaptak le a kínai hatóságok, mert „tragikusan csúf”, szexuális töltetű ábrák kerültek egy matekkönyvbe
Fotó: Wibo

A képeken láthatóak gyerekek eltorzult arccal, szoknya alatt villanó bugyi, de szoknyaráncigálás és konkrét fogdosás is. Az ábrákkal kapcsolatban számos teória született: voltak, akik az oktatási szektorba beszivárgó nyugati ügynökök munkájára gyanakodtak.

A több millió kommentet és megosztást generáló munkákat aztán a hatóságok is vizsgálni kezdték. Végül 27 ember kapott olyan megrovást, ami a későbbi megélhetésükre és a párttagságukra is ki fog hatni, a kiadó vezetőjét, valamint a matematika-szekció vezetőjét pedig ki is rúgták.

Nyitókép: Weibo

#Külföld#kína#tankönyv#matek#rajz#csúnya#zaklatás

Címlapról ajánljuk