Külföld

Eközben Franciaországban: botrányba keveredett az igazságügyi miniszter, mert gokartoztak a rabok a börtönben

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 23. 15:07

Füstölnek a kerekek, fő a miniszter feje.

Magyarázkodásra készül Éric Dupond-Moretti francia igazságügyi miniszter, aki állítólag hozzájárult ahhoz, hogy vad és – az ő szavaival – „sokkoló” gokart-versenyeket tartsanak az ország második legnagyobb börtönében.

A Survivor-féle reality-show-k által inspirált versenyekről a YouTube-ra is felkerült egy 25 perces videó, ám ezt azóta törölték. Dupond-Moretti annak ellenére akadt ki a felvételen, hogy a projekt és a felvétel a saját minisztériuma által lett jóváhagyva.

Azt írta Twitteren: „A visszaeső bűnözés elleni harcnak része a rehabilitáció, de biztosan nem része a gokartozás”. A Le Figaro szerint a minisztérium „legmagasabb szintjein” hagyták jóvá a filmet, de a lapnak nyilatkozó hivatalnokok szerint senki sem szólt nekik arról, hogy gokartozás is lesz benne.

A kritikusok szerint a videó arról tanúskodik, hogy nem bánnak elég keményen a bűnözőkkel az országban. A börtön igazgatója viszont megvédte a gokartozást: emlékeztetett, hogy a játékokkal nagyjából 1700 eurót gyűjtöttek jótékony célra.

Nyitókép: YouTube

#Külföld#börtön#gokart#verseny#francia#miniszter

Címlapról ajánljuk