Külföld

Rejtélyes „lezuhant” utasszállító jelent meg a Google térképén, az ausztrál esőerdőben

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 22. 13:30

A légügyi hatóságok nem tudnak egyetlen egy eltűnt gépről sem. 

Egy rejtélyes utasszállítóra bukkantak a Google Térkép egyik műholdképén az Ausztrália észak-keleti részén található, esőerdővel borított Cardwell hegységnél – jelentette a helyi sajtó. A gép a felvételen úgy tűnik, mintha mindenféle sérülés nélkül időzne az erdőben. A fehér gépen nem látni semmilyen jelzést, ami alapján azonosítani lehetne.

A fényképpel kapcsolatban az ausztrál közlekedésbiztonsági hatóság a Cairns Post című ausztrál lapnak elmondta, hogy nincsen információjuk egyetlen egy eltűnt utasszállító repülőgépről sem. A hatóság közölte:

Van egy szellemképnek nevezett jelenség, és az lehet.

A Google az ausztrál erdőben látható géppel kapcsolatban nem nyilatkozott a sajtónak, de egy korábbi hasonló esetnél elmagyarázták, hogy a térkép műholdképeit több fotóból rakják össze, és előfordul, hogy az egyiken feltűnik egy repülőgép, aminek „halvány maradványai” néha láthatóak az oldalon. Ezt 2016-ban közölte a cég szóvivője, miután az amerikai Minnesota államban található Harriet-tóban véltek felfedezni felhasználók egy elsüllyedt repülőgépet.

Nyitókép: Google Maps

#Külföld#google térkép#repülőgép#ausztrália#esőerdő#hegy

Címlapról ajánljuk