Külföld

Kirúgták a bécsi magyar nagykövetség vezető diplomatáját, miután cikk jelent meg Orbánék bécsi útjáról

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 22. 14:40

Hatalmas stábbal mentek, luxusszállóban laktak, jót ettek.

Nem sokkal az után, hogy az Azonnalin cikk jelent meg Orbán Viktor és stábja „rongyrázó” bécsi napjáról, vizsgálódni kezdtek a nemzetbiztonságiak, majd elbocsátottak egy vezető beosztású diplomatát a bécsi magyar nagykövetségről – tudta meg a Válasz Online. 

A portál megjegyzi, néhány nappal a cikk megjelenése után az Azonnali megszűnését is bejelentették.

Az Azonnali „Még az osztrák szervezők szeme is elkerekedett Orbán Viktorék bécsi rongyrázásától” – című cikkéből a következők  tudhatók meg:

  • Orbán Viktor – és a népes küldöttsége – bécsi utazását „ottalvósra” szervezték, a szerdáról csütörtökre virradó éjszakát is Bécsben töltötték, mégpedig a város egyik legfényűzőbb luxusszállodájában, a Hotel Bristolban.
  • Orbán Viktor egy lakosztályban lakott, vélhetően az elnökiben, ezt a hotel honlapja szerint Prince of Wales-nek hívják, és akár 6717 euró (2 684 000 forint) is lehet az ára. Ráadásul ilyen esetekben jellemzően nem egy, hanem három éjszakára foglalják a szobákat.
  • Orbán Viktort nemcsak Szijjártó Péter, Gulyás Gergely, Nagy Márton és Szalay-Bobrovniczky Kristóf miniszterek kísérhették el a lap információi szerint, hanem Orbán Balázs, a kormányfő politikai igazgatója és Bóka János, a Miniszterelnöki Kormányiroda európai uniós ügyekért felelős államtitkára is. Valamint körülbelül huszonöt főnyi stáb. 
  • Ehhez jött még maga Szijjártó Péter a maga nagyságrendileg tízfős csapatával, amiben viszont három testőr is helyet kaphatott a fotós és videós mellett.
  • Orbán Viktor és a delegáció kiválasztott tizenhat tagja a szerda estét egy bécsi forrás szerint a Plachutta étteremben tölthette. Ezt a lap azzal hozta összefüggésbe, hogy a kormányfő egyik kedvenc étele a tafelspitz.

Nyitókép: Benko Vivien Cher /  MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda

#Külföld#orbán viktor#rongyrázás#bécs#nagykövetség#kirúgás

Címlapról ajánljuk