Külföld

Moszkva: Pénteken nukleáris katasztrófa lesz a zaporizzsjai atomerőműben

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 18. 12:12

Az orosz védelmi minisztérium szóvivője szerint az ukrán tüzérség csapásokat mér majd az erőmű területére, és Oroszországra keni a felelősséget.

Kijev nagy horderejű provokációra készül a zaporizzsjai atomerőműben augusztus 19-én, António Guterres ENSZ-főtitkár ukrajnai látogatása idején, amellyel kapcsolatban Moszkvát fogják megvádolni az erőműben bekövetkezett katasztrófa előidézésével – jósolta meg csütörtökön Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője.

Az orosz katonai szóvivő nyilatkozatát a magyar állami hírügynökség, az MTI hosszan szemlézte. Azonban Konasenkov több nyilatkozatáról bebizonyosodott, hogy csak nagyon távoli kapcsolatban áll a valósággal:

Konasenkov most azt hangoztatta, hogy augusztus 19-én a tervek szerint az ukrán tüzérség csapásokat mér majd a zaporizzsjai atomerőmű területére a Nikopol városban található lőállásokból. A következményekért pedig az orosz fegyveres erőket fogják hibáztatni.

Hozzáette, hogy az orosz fegyveres erők minden szükséges intézkedést megtesznek az atomerőmű biztonságának szavatolása érdekében.

Nyitókép: MTI/EPA//Orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata

#Külföld#zaporizzsjai atomerőmű#nukleáris katasztrófa#orosz-ukrán háború#ukrajna#oroszország

Címlapról ajánljuk