Külföld

Deutsch Tamás 24 éves unokaöccse mégsem konzul, hanem olimpiai attasé lesz Párizsban

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 17. 15:54

Csak a 2024-es olimpia és paralimpia idején.

Olimpiai attaséként teljesít majd szolgálatot a 2024-es párizsi nyári olimpia és paralimpia idején Deutsch Domonkos, Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő unokaöccse – írja a Telex a Külgazdasági és Külügyminisztérium válasza alapján.

„Annak érdekében, hogy a hazánkat képviselő sportolók, a hozzájuk tartozó stábtagok és valamennyi magyar szurkoló minden lehetséges segítséget megkapjon az olimpia és paralimpia ideje alatt, a Külügyminisztérium minden alkalommal olimpiai attasét jelöl ki, hogy a szükséges felkészítést követően a helyszínen lássa el a világjátékok nyomán keletkező feladatokat” – tette hozzá a tárca.

Korábban arról szóltak a hírek, hogy a 24 éves Deutsch párizsi konzul lesz, és maga Szijjártó Péter jelölte ki a posztra. A Szabad Európa arról számolt be: a fiatal az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karára, valamint a Testnevelési Egyetemre is járt, de nincs nyoma annak, hogy diplomát szerzett volna. A külügy tisztviselője a Szabad Európa telefonos megkeresésére sem volt hajlandó megmondani, milyen végzettsége van.

Ennek ellenére a külügyhöz nem a kezdő pozíciót jelentő kormánytanácsosként vagy gyakornokként vették fel, hanem 23 évesen rögtön a magasabb státuszt jelentő vezető kormánytanácsosi pozícióba, bruttó négyszázezer forintos fizetésért.

Nyitókép: Szijjártó Péter külügyminiszter beszélget Deutsch Tamás európai parlamenti képviselővel  a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2016. július 12-én. Fotó: Kovács Tamás / MTI

#Külföld#deutsch tamás#unokaöccs#szijjártó péter#olimpia#attasé

Címlapról ajánljuk