Belföld

Deutsch Tamás 24 éves unokaöccse párizsi konzul lesz

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 17. 10:11

Deutsch Domonkost Szijjártó Péter jelölte a posztra. 

Párizsi konzulnak jelölte ki Szijjártó Péter külügyminiszter Deutsch Tamás 24 éves unokaöccsét, Deutsch Domonkost – közölte a Szabad Európa. A lap információi szerint jelenleg a pozícióra való felkészítése zajlik, és valamikor 2023 elején foglalhatja el szolgálati helyét.

A fideszes politikus rokona gyors karriert futott be a Külgazdasági és Külügyminisztériumban, ahova a Szabad Európa cikke szerint kifejezetten Szijjártó Péter miniszter kérésére vették fel, 2021. szeptember 30-án. Az akkor 23 éves Deutsch Domonkost a Külgazdasági és Külügyminisztérium Sportdiplomáciai Főosztályán vezető kormánytanácsossá nevezték ki.

Deutsch Tamás rokonát nem egy megüresedett álláshelyre vették fel, hanem megnövelték az álláshelyek számát a főosztályon. Ráadásul nem a kezdő pozíciót jelentő kormánytanácsosként vagy gyakornokként vették fel, hanem rögtön a magasabb státuszt jelentő vezető kormánytanácsosi pozícióba, bruttó négyszázezer forintos fizetésért. 

Deutsch Domonkos az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karára, valamint a Testnevelési Egyetemre is járt, de nincs nyoma annak, hogy diplomát szerzett volna. A tisztviselő a Szabad Európa telefonos megkeresésére sem volt hajlandó megmondani, milyen végzettsége van.

Nyitókép: Szijjártó Péter külügyminiszter beszélget Deutsch Tamás európai parlamenti képviselővel  a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2016. július 12-én. Fotó: Kovács Tamás / MTI

#Belföld#deutsch tamás#szijjártó péter#deutsch domonkos#konzul#külügyminisztérium

Címlapról ajánljuk