Külföld

Bérgyilkossal akart megöletni egy 13 éves texasi lányt egy amerikai férfi

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 17. 12:47

Az 57 férfinak azzal sem lett volna problémája, ha közben a lány családtagjai is meghalnak. 

Bérgyilkosság megszervezése miatt emeltek vádat kedden egy 57 éves amerikai férfi ellen, aki az ügyészség közlése szerint egy 13 éves texasi lányt akart megöletni – jelentette a helyi sajtó. A New Jersey államban található Newarkban élő Armando Conceicaót az FBI nyomozása után tartóztatták le.

Az NJ.com beszámolója szerint Conceicao 2021 májusában találkozott egy férfival, akit megbízott egy férfit, hogy segítsen a bérgyilkosság megszervezésében. Megadta neki a lány texasi lakcímét, fizette az odautazását, és azt, hogy végezzen felderítést. A meg nem nevezett férfi júniusban egy hétig volt Texasban, ahol fényképeket készítette a lányról, apja autójáról, valamint a lakhelyéről és annak környékéről.

2021 novemberében újra találkoztak New Jersey-ben, hogy megbeszéljék a tervezett bérgyilkosság részleteit. A találkozóról a férfi hangfelvételt készített – írta az NJ.com a bíróságra benyújtott iratokra hivatkozva.

A megbeszélésén a férfi közölte Conceicaóval, hogy ismer „egy fickót”, aki „olcsón” dolgozik, és akár 10 ezer dollárért is elvállalja a gyilkosságot, amire Conceicao közölte vele, hogy szervezze meg a bérgyilkosságot. Conceicao a találkozón kijelentette, nem érdekli, ha a gyilkosság végrehajtása alatt a lány családtagjai is meghalnak.

A beszámolókból az nem derült ki, hogy a férfi miért akarta megölteni a kislányt, akinek nevét nem hozták nyilvánosságra. Az ügyészség szóvivője az NJ.com-nak megerősítette, hogy a lányt végül nem ölték meg.

Nyitókép: Illusztráció. Fotó:  aruba200 / GettyImages

#Külföld#egyesült államok#bérgyilkosság#kislány#texas#new jersey

Címlapról ajánljuk