Külföld

Egy ingatlan áráért véletlenül 87-et adtak el ugyanannak a vevőnek egy másolás-beillesztési hiba miatt

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 14. 14:46

Az adóbecslő irodájában elég gyorsan feltűnt a hiba.

Egy családi házat tervezett venni egy nevadai vásárló, de véletlenül 87 ingatlannal gazdagodott egyik pillanatról a másikra, írja a USA Today. A vevő több mint félmillió dollárt szánt a vásárlásra, és egy pillanatra úgy tűnt, hogy ez élete befektetése lesz – de a hibát gyorsan korrigálták.

Kiderült, hogy az ingatlanügynökség az adásvételi szerződés jogi részét egy másik dokumentumból másolta át, aztán további szerződésekbe is azt illesztette be. Emiatt véletlenül került a vásárló nevére a többi ingatlan, amik között családi házak és parkolóhelyek is voltak.

A hiba az adóbecslő irodájában tűnt fel, ahonnan rögtön értesítették is az ingatlanosokat, hogy valami mintha nem stimmelne a tranzakciókkal. Már neki is álltak kijavítani a hibát, ami valószínűleg irdatlan sok papírmunkával fog járni.

Az adóbecslő hivatal munkatársa arról beszélt a lapnak, hogy amúgy elég sokszor megesik, hogy másolás-beillesztési fiaskók miatt hibás szerződések jutnak el hozzájuk. Ez az eset csak annyiban különleges, hogy ilyen sok ingatlant írattak véletlenül egy személy nevére.

Nyitókép: Getty Images

#Külföld#ingatlan#ház#vásárlás#hiba#ügynökség

Címlapról ajánljuk