Külföld

Tűzoltók mentették ki a bankrablót a beomlott alagútból

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 13. 10:43

Nyolc órán át volt hatméternyi föld alatt. 

Tűzoltók mentettek ki egy férfit egy beomlott alagútból Rómában, amit a rendőrség közlése szerint azért ásott, hogy három társával együtt kiraboljon egy közeli bankot. A tűzoltóknak nyolc órába telt, mire ki tudták hozni a férfit a föld alól, a Vatikán közelében. A hatóságokat az egyik állítólagos bankrabló értesítette.

A helyi rendőrség közlése szerint a férfi egy négytagú banda egyik tagja volt, akik egy közeli, bezárt üzletből indulva kezdték el ásni az alagutat, amin keresztül augusztus 15-én, hétfőn akartak kirabolni egy bankot. A rablás tervezett időpontja munkaszüneti nap.

Az alagútból kimentett férfit kórházba szállították. Mint kiderült, korábban már többször is elítélték rablások miatt, csakúgy, mint három feltételezett társát, akiket szintén letartóztattak. Ketten közülük autóval akartak elmenekülni a helyszínről, amikor elfogták őket.

Utóbbi két férfi ügyvédje a CNN-nek azt mondta, védenceit rendőri intézkedéssel szembeni ellenszegüléssel vádolják, és nem a rablással. Az ügyvéd állítása szerint a két gyanúsított csak éppen arra járt, amikor egy férfi segítséget kért tőlük, és odavezette őket az alagút bejáratához. Amikor észrevették, hogy mi történik, értesítették a hatóságokat, mielőtt távoztak a helyszínről, magyarázza az ügyvéd.  

A másik két férfi ellen közterület megrongálása miatt indítottak eljárást – közölte a rendőrség az AFP francia hírügynökséggel. A közelben élő ember az AFP-nek elmondta, nem tűnt fel senkinek az alagútásás, és ezt gondolták, hogy az épületet, ahonnan az alagút indult, csak felújítják.

Nyitókép: Twitter / Vigili del Fuoco

#Külföld#bankrablás#alagút#omlás#róma#tűzoltók#olaszország#Baleset-bűnügy

Címlapról ajánljuk