Külföld

Tartalomgyártók vádolják az OnlyFanst azzal, hogy „terroristává” nyilváníttatta őket

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 11. 17:08

De miért tenne ilyet a cég a saját tartalomgyártóival?

Azzal vádolja az OnlyFanst húszezer tartalomgyártó, hogy a cég egy amerikai szervezet terrorfigyelő listájára rakatta őket. Szerintük az OnlyFans a Facebookot és az Instagramot üzemeltető Meta alkalmazottait fizette le ennek érdekében, így az Instagram az érintettek posztjait terrorista tartalomként jelölte meg, nagyban korlátozva az elérésüket.

De miért tett volna ilyet az OnlyFans a saját tartalomgyártóival? A vádak szerint azért, mert ők más, versenytársnak számító oldalakon is aktívan árulták a felnőtteknek szóló tartalmaikat, ami nagyon nem tetszett a cég vezetőségének, írja a New York Post.

A Meta lefizetett alkalmazottai a GIFCT nevű nonprofit szervezet terrorfigyelő listájára tehették fel a sztárok fiókjait. Az egyesület számos tartalommoderáló céggel szerződésben áll, így a lépés hatása óriási lehetett. Az OnlyFans azzal védekezik, hogy a felperesek semmilyen bizonyítékot nem tudnak felmutatni állításaikra.

Az OnlyFans nevű oldalról nemrég hosszabb cikket közölt az rtl.hu. Azt írtuk: az OnlyFans az elmúlt években elképesztő üzletté nőtte ki magát, az oldalt fiatal lányok és fiúk meztelenkedése helyezte az internetes tartalomszolgáltatás legfelsőbb polcára. A tartalomgyártók papíron csak nyertek a platform felemelkedésével: közvetlenül a rajongóktól kapnak pénzt, elképesztő összegeket keresve. De vannak az OnlyFansnek árnyoldalai is, méghozzá nem is kevés.

Nyitókép: Omar Marques / SOPA Images / LightRocket via Getty Images

#Külföld#onlyfans#per#terrorista#vád#meta

Címlapról ajánljuk