Külföld

Megpróbálják kimenteni a Szajnába tévedt delfint

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 9. 17:13

Az állat nem eszik, veszélyesen lefogyott.

Környezetvédők próbálják megmenteni egy veszélyesen sovány beluga delfin életét, amely a Szajnában rekedt Párizstól nyugatra – írta az Euronews.

A négyméteres emlőst egy közeli sósvízi medencébe szállítják kedden, hogy sürgős orvosi ellátásban részesülhessen. Ha a delfin nem pusztul el a szállítás során és jól reagál a kezelésre, akkor visszaengedhetik a nyílt tengerbe.

A természetvédők azt remélik, hogy megkímélhetik a bálnát egy másik orka sorsától, amely májusban a Szajnába tévedt, majd elpusztult.

Az rtl.hu is beszámolt róla, hogy a delfin tíz kilométert úszott fel a folyón a tengertől. Azonban a hideg, sarki, sós vizekhez szokott állat nem tud életben maradni a jóval melegebb, tápanyagszegényebb, édesvízi folyóban. Táplálkozni sem akar ilyen körülmények között, még a természetvédőktől sem fogadta el a heringet.

A francia média szerint a mentők egy uszályt, majd egy teherautót használhatnak a delfin áthelyezéséhez, de taktikájukat még nem árulták el teljesen. Az állat jelenleg a francia fővárostól nyugatra fekvő Notre Dame de la Garenne-nél, a Szajna egy szakaszán tartózkodik.

A térségben uralkodó rendkívüli hőség miatt a mentők megvárják, amíg délutánra lehűl a hőmérséklet, mielőtt megpróbálják áthelyezni a 800 kilogrammos tengeri állatot.

Nyitókép: Képünk illusztráció / Getty Images

#Külföld#delfin#franciaország#szajna

Címlapról ajánljuk