Külföld

Egy amerikai megyében azzal veszik elejét az iskolai vérengzéseknek, hogy gépkarabélyt küldenek minden iskolának

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 8. 11:13

Időt nyernének.

Még a kiskorú áldozatokkal járó iskolai lövöldözések sem indokolják az amerikai döntéshozók többsége szerint, hogy betiltsák a nagy tűzerejű támadó fegyvereket. Észak-Karolina állam Madison megyéjében az új tanévre készülve máshogy gondoskodnának a diákok biztonságáról: a seriff hivatala a tankerületi vezetőkkel egyetértésben úgy döntött, hogy minden iskolának küldenek egy AR-15-ös félautomata gépkarabélyt – írja a New York Post.

A fegyvereket a hozzájuk tartozó lőszerrel együtt zárt széfben tervezik tárolni. A seriff szerint az indokolja az intézkedést, hogy májusban a texasi Uvaldéban a 19 diák és két tanár halálával járó merénylet idején a hatóságok komoly késlekedéssel reagáltak.

Az iskolákban kijelölik majd azokat a személyeket, akiket kiképeznek a fegyver használatára. A fegyvertároló széfekben ajtók betörésére alkalmas eszközöket is elhelyeznek arra az esetre, ha egy támadó megpróbálná elbarikádozni magát.

Nem akarom, hogy vissza kelljen szaladni az autóhoz egy AR-ért, mert azzal időt veszítünk

– mondta a seriff. Szerinte lehet azt mondani, hogy erre nincs szükség Madison megyében, de soha nem lehet tudni, ő pedig azt akarja, hogy a szülők biztosak legyenek abban, hogy mindent megtesznek a gyerekeik biztonságáért.

Nyitókép (illusztráció): kali9 / E+ / Getty Images

#Külföld#amerikai egyesült államok#gépkarabély#iskolai lövöldözés#észak-karolina

Címlapról ajánljuk