Külföld

Brutális balesetet rögzített egy kamera Los Angelesben

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 5. 9:10

Hat ember, köztük egy csecsemő és egy terhes nő halt meg. A balesetet okozó nő túlélte. 

Hatan meghaltak és kilencen megsérültek, amikor egy óriási sebességgel haladó Mercedes fékezés nélkül csapódott be a többsávos kereszteződésen át haladó forgalomba Los Angelesben – jelentette a helyi sajtó. A helyi idő szerint csütörtökön kora délután történt ütközésben hat autó rongálódott meg, közülük három kigyulladt.

Az esetről egy közeli üzlet térfigyelő kamerája készítette felvételt. A balesetet okozó Mercedes olyan gyorsan haladt, hogy a videón szinte csak egy homályos vonalként látható. A becsapódás pillanatában azonnal kigyulladtak az autók, és nagy lánggal égni kezdtek, majd a kereszteződés másik oldalán található benzinkútnál lévő oszlopoknak csapódtak.

Egy szemtanú az ABC7 televíziónak elmondta:

Olyan volt, mintha az egész kereszteződés lángolt volna. Hirtelen azt hittem, hogy bombát dobtak le ránk.

Egy nő, aki elmondása szerint a baleset idején az egyik várakozó autóban ült, a Twitter-oldalán közölte:

Olyan gyorsan történt, hogy fel sem fogtam, hogy ütközés történt. Olyan volt, mintha egy autó spontán az arcunkba robbant volna. Rémisztő és szívszorító.

A helyzet annyira kaotikus volt, hogy a hatóságok eleinte azt sem tudták pontosan megmondani, hogy mennyi áldozata volt az ütközésnek, és a szám a nap folyamán többször is változott – írta az ABC7. Helyi idő szerint délután az autópályarendőrség (CHP) szóvivője azt közölte, hogy három felnőtt – köztük egy terhes nő – és egy csecsemő halt meg – írta a Los Angeles Times. Azt csak több órával a baleset után, este 8 órakor közölték, hogy az egyik kiégett autó roncsai között egy újabb holttestet találtak, akinek életkorát és nemét nem közölték.

A CHP szóvivője elmondta, hogy a terhes nő a meg nem született gyermekét is elveszítette, akit a hatóságok „a szokatlan körülmények miatt” szintén halálos áldozatként kezelnek – írta a Times.

A Mercedest vezető, nagyjából 40 éves nő túlélte a balesetet. A csak közepesen súlyos és könnyebb sérüléseket szenvedő nő eszméleténél volt, amikor bevitték a kórházba, és beszélni tudott a rendőrökkel. 

A balesetben egyes beszámolók szerint nyolc, más hírek szerint 9 ember sérült meg. A sérültek között hat kamasz van, akik közül egy szenvedett súlyos sérüléseket.

A CHP szóvivője közölte, hogy többszörös vádemelés várható a balesetettel kapcsolatban.

Nyitókép: Twitter / @RosaNBCLA

#Külföld#baleset#ütközés#tűz#halálos baleset#los angeles#kalifornia#egyesült államok#Videó

Címlapról ajánljuk