Külföld

Videó: Brutális tűz ütött ki Berlin mellett, robbanásokat hallottak egy lőszerraktárból

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 4. 12:24

Rengeteg tűzoltó van a helyszínen, a lakosságot figyelmeztették. Tűzoltó helikoptert és a fegyveres erőket is bevetették.

A berlini rendőrség lőszerraktárában történt robbanás jelentős tüzet okozott egy erdős területen Berlin délnyugati részén. A tűzoltóság szerint a helyzet egyelőre tisztázatlan, írta meg a Spiegel.

A tűz csütörtök reggel lobbant fel, miután véletlenül robbanás történt a telephelyen. A német dpa hírügynökség szerint reggel még hallani lehetett robbanószerkezetek kisebb detonációit. A tűzoltóság először 77 katasztrófavédelmi szakemberrel érkezett a helyszínre. A tűzoltóság szóvivője szerint a robbanásban senki sem sérült meg.

A robbanásról ez a videó terjed a Twitteren:


A folyamatos robbanások és a repülő törmelékek miatt a tűzoltók reggel még visszafogták a közvetlen oltási munkálatokat. Később megkezdték a szomszédos erdőterületek locsolását a tűz 1000 méteres körzetében. Ez megnehezíti a lángok terjedését.


Egy tűzoltó helikopter és a német fegyveres erők is a helyszínen vannak.

A tűzoltóság szerint a lángok terjednek, azonban jelenleg nem áll fenn annak a veszélye, hogy elérik a lakott területeket. A szóvivő azt mondta, ezt meg fogják akadályozni. A legközelebbi lakóépületek legalább két kilométerre vannak.

berlin tűz lőszerrobbantó terület
Az oltásban résztvevő autó. – Fotó: Paul Zinken / picture alliance / Getty Images

A szövetségi polgári védelmi és katasztrófavédelmi hivatal közölte, hogy az erdő és a berlini rendőrség lőszerraktára gyulladt ki.

A tűzgázok okozta kellemetlenségekkel kell számolni

 – áll a közleményben. A lakóknak zárva kell tartaniuk az ablakokat és az ajtókat. A szellőző- és légkondicionáló rendszereket ki kell kapcsolniuk.

Nyitókép: Christophe Gateau / picture alliance / Getty Images

#Külföld#tűz#berlin#németország#robbanás

Címlapról ajánljuk