Külföld

Megszólalt az utcán fényes nappal megölt nigériai férfi felesége

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 2. 12:04

A 39 éves Aliku Ogorchukwut különös kegyetlenséggel ölték meg az utcán egy Adria-parti városkában.

Pénteken egy 32 éves olasz férfi megölt egy 39 éves nigériai férfit, aki megpróbálta eladni neki a portékáját. Filippo Claudio a földre vitte, ütlegelte és fojtogatta Alika Ogorchukwut. A házas, kétgyermekes Ogorchukwu belehalt a bántalmazásba. A támadót emberöléssel és rablással gyanúsítják a hatóságok, ügyvédje szerint védencének mentális problémái vannak.

A helyi nigériai közösség igazságot követel, csak úgy, mint Ogorchukwu felesége, akit a BBC idéz.

A források megemlítik, hogy a támadás fényes nappal, a nyílt utcán történt, ennek ellenére senki nem avatkozott közbe. Ezzel kapcsolatban az áldozat felesége, Charity Oriachi elmondta, hogy azok, akik nem segítettek, bűnrészessé váltak. Oriachi azt mondta, hogy a tragédi után sokan segítettek neki, így ő már csak azt szeretné, ha az igazságszolgáltatás megfelelően tenné a dolgát.

A helyi nigériai közösség utcára vonult az incidens miatt, és újabb tüntetéseket szerveznek. Időközben a nigériai kormány arra kérte az olasz hatóságokat, hogy a tettes amilyen gyorsan csak lehet, álljon bíróság elé.

Charity Oriachi elmondta, hogy szeretne a férje gyilkosának szemébe nézni, hogy megértse, miért vetemedett ilyesmire. Filippo Claudio ügyvédje elmondta, hogy a védence nagyon sajnálja az esetet, állítása szerint nem rasszista indíttatásból támadt.

Nyitókép: YouTube

 

#Külföld#alika ogorchukwu#nigéria#olaszország#gyilkosság#feleség

Címlapról ajánljuk