Külföld

Olena Zelenszka: Ukrajna állandó stresszben él

rtl.hurtl.hu

2022. július 28. 18:05

Az ukrán elnök felesége szerint a háború alatt is meg kell őrizni valamiféle normalitást.

Február 24. óta állandó stresszben élünk, ami nem enyhül

mondta a BBC-nek Olena Zelenszka, az ukrán elnök felesége. Az interjúban beszámolt arról, hogy az ukrán kormány a WHO-hoz fordult segítségért, hogy mentális egészségügyi ellátást tudjanak nyújtani a megtámadott országban élők számára.

Szóba került az is, hogy a napokban az amerikai Vogue címlapján szerepelt, ami megosztotta a közvéleményt. Mint mondta: a magazint milliók olvassák, kötelessége volt őket közvetlenül megszólítani, ez egy lehetőség volt arra, hogy felhívja Ukrajnára a figyelmet.

Olena Zelenszka azt mondta, békeidőben nincs hozzászokva a figyelemhez. Múlt héten több állam vezetőinek házastársaival találkozott, megbeszélésükön szó esett arról, hogy milyen segítségre van szüksége Ukrajnának. Mint mondta, a first lady-knek nincs politikai befolyásuk, de érzelmi befolyásuk van.

Hangsúlyozta, hogy Ukrajnának túl kell élnie a háborút, meg kell őrizni valamiféle normalitást. Még a katonák is azt mondják barátaiknak, hogy menjenek, igyanak egy kávét, nézzenek meg egy filmet, amíg ők a fronton biztosítják, hogy ezt megtehessék. Az azonban illúzió, hogy Kijev békés város legyen: számos rakétatámadás volt, de az országnak működnie kell – mondta.

Nyitókép: Hennadii Minchenko/ Ukrinform/Future Publishing via Getty Images

#Külföld#olena zelenszka#ukrajna#orosz-ukrán háború#stressz

Címlapról ajánljuk