Külföld

Az áldozat lányainak kérése ellenére is kivégzik az alabamai gyilkost

rtl.hurtl.hu

2022. július 28. 15:25

Joe Nathan James csaknem három évtizede ölte meg volt barátnőjét, akit hónapok óta zaklatott.

Csaknem három évtizeddel ezelőtt a volt barátnője megöléséért ítélték halálra Joe Nathan James-t, akinek csütörtökön este, helyi idő szerint hat órakor adják be a méreginjekciót Alabama államban. A kivégzést annak ellenére hajtják végre, hogy az áldozat lányai azt kérték: hagyják életben anyjuk gyilkosát és maradjon élete végéig börtönben.

A férfi egy rövid ideig járt a 26 éves Faith Hall-lal, akit hónapokig zaklatott, miután a nő visszautasította őt. 1994. augusztus 15-én Joe Nathan James erőszakosan behatolt Faith Hall egy barátjának lakásába, és ott lőtte agyon a vásárlásból visszatérő nőt – írta az AP hírügynökség az ügyészség tájékoztatása nyomán.

Faith Hall két lánya három, illetve hatéves volt a gyilkosság idején. Egyikük azt mondta:

Azt érzem, hogy nem játszhatunk Istent. Nem vehetünk el egy életet. Ez nem hozza vissza az anyukámat.

Elárulta azt is, hogy hosszú volt a megbocsátáshoz vezető út. Gyűlölte a férfit, aki megölte az anyját, de mint mondta, felnőve rájött, hogy nem hordozhatja magában a gyűlöletet, és ha gyerekei lesznek, nem adhatja nekik tovább.

Az alabamai kormányzó, Kay Ivey viszont szerdán bejelentette, hogy végre fogják hajtani a kivégzést. Ezt az állam főügyésze kérte, mondván, kötelességük igazságot szolgáltatni az alabamaiak számára.

Nyitókép: Paul Harris/Getty Images

#Külföld#alabama#gyilkosság#kivégzés#méreginjekció

Címlapról ajánljuk