Külföld

Itt a valódi X-akták: különleges ügyosztályt indít az USA védelmi minisztériuma a „transzmédium” UFO-k vizsgálatára

rtl.hurtl.hu

2022. július 25. 16:42

A Pentagon azokra az azonosítatlan repülő járművekre koncentrál, amelyek egyszerre közlekednek az űrben, az égen és a víz alatt is.

Az Egyesült Államok védelmi minisztériuma, amelynek székhelye a washingtoni Pentagonban van, egy különleges ügyosztályt alakít az azonosítatlan repülő tárgyak (Unidentified Flying Object, azaz UFO) speciális típusának tanulmányozására – írta a Vice.

Az újonnan létrehozott All-domain Anomaly Resolution Office (röviden AARO, vagyis magyarul „minden területen” észlelt rendellenességeket vizsgáló és azokra megoldást kidolgozó hivatal) az űrben, a levegőben és a víz alatt egyaránt közlekedő, úgynevezett „transzmédium” UFO-kat fogja tanulmányozni.

A Pentagon szerdai sajtóközleménye szerint az új hivatal azon fog dolgozni, hogy összegyűjtse és elemezze az UFO-tevékenységről szóló különböző jelentéseket, amelyek az Egyesült Államok különböző szövetségi szerveitől érkeznek. Ide tartoznak majd a katonai létesítményekben, műveleti területeken és légterekben észlelt transzmédium UFO-jelenségek vizsgálatai is. 

Az utóbbi években az Egyesült Államok meglepő őszinteséggel hozott nyilvánosságra számos, korábban titkosított videófelvételt, amelyeken hivatalosan azonosítatlan légi jelenségeknek (Unidentified Air Phenomeon, vagyis UAP) nevezett, gyorsan mozgó, repülő, majd a víz alatt eltűnő, ismeretlen járművek láthatóak. A felvételeket az Egyesült Államok hadserege, légiereje és haditengerészete készítette. Az UAP-ok kutatásába idén már a NASA, vagyis az amerikai űrkutatási hivatal is bekapcsolódott.


Az új iroda valószínűleg azért is koncentrál majd a transzmédium UFO-kra, mert a Pentagon által legutóbb hitelesnek minősített felvételen is az látható, hogy egy repülő jármű eltűnik a vízben (a jármű 1:16-tól látható a riportban). Vagyis az amerikai katonai vezetést élénken érdekli ez a technológia.


Nyitókép: Getty Images

#Külföld#ufó#x-akták#pentagon#egyesült államok

Címlapról ajánljuk