Külföld

Szerelmi dráma a techmilliárdosok világában: Elon Muskkal csalta meg felesége a Google-alapítót

rtl.hurtl.hu

2022. július 24. 21:01

Pedig a világ leggazdagabb és a nyolcadik leggazdagabb embere szoros barátságot ápoltak.

A világ leggazdagabb emberének, a Teslát és a SpaceX-et alapító techgurunak, Elon Musknak viszonya volt a Google társalapítójának, Sergey Brinnek a feleségével – derítette ki a Wall Street Journal, a Guardian szemléje szerint. 

A cikk szerint Musk viszonya vezetett a házaspár válásához az idei év elején.

Brin, aki Larry Page-dzsel együtt 1998-ban társalapította az internetes világcéggé, ma már Alphabetnek nevezett Google-t, idén januárban adta be a válókeresetet, alig néhány héttel azután, hogy megtudta, hogy a nőnek tavaly decemberben rövid viszonya volt Muskkal. Brin már négy éve élt házasságban Nicole Shanahan-nel.

A Wall Street Journal több, az ügyet ismerő személyre hivatkozva arról számolt be, hogy Musk és Shanahan kapcsolata egy Miamiban tartott rendezvény ideje alatt kezdődött.

A Google-alapító által a Santa Clara megyei felsőbíróságon benyújtott válókereset kibékíthetetlen ellentétekre hivatkozik. 

A feleség 1 milliárd dollárt követel, jóval többet, mint amennyire a házassági szerződés alapján jogosult.

Shanahan ügyvédei azonban azt mondják, hogy a házassági szerződést kényszer hatására írta alá, miközben terhes volt a most hároméves kislányukkal. Arra is hivatkoznak, hogy az 1 milliárd dollár csak egy kis töredéke Brin 95 milliárd dolláros vagyonának.

Musk állítólag bocsánatot kért Brintől, de az egykori szoros barátságuk véget ért: Brin az elmúlt hónapokban utasította pénzügyi tanácsadóit, hogy adják el személyes befektetéseit Musk cégeiben.

Kapcsolatuk azért is volt szoros, mert Brin 500 ezer dollárt adott Musknak, hogy segítsen a Tesla talpon tartásában a 2008-as pénzügyi válság idején, cserébe Musk 2015-ben megajándékozta Brint a Tesla egyik első, teljesen elektromos hajtású sportkocsijával. Musk ráadásul rendszeresen megszállt Brin Szilícium-völgyi otthonában is.

Musk a világ leggazdagabb embere, becslések szerint 240 milliárd dolláros vagyonával. Brin a Bloomberg szerint 95 milliárd dolláros becsült vagyonával a világ nyolcadik leggazdagabb embere.

Tavaly ősszel Musk szakított a Grimes néven ismert énekesnővel, azaz Claire Boucherrel, de decemberben mégis megszületett második gyermekük egy béranyától.

Nyitókép: Sergey Brin és Nicole Shanahan / Getty Images

#Külföld#google#elon musk#házasság#válás

Címlapról ajánljuk