Külföld

Azt kérik a repterek a németektől, hogy színes csomagokkal repüljenek

rtl.hurtl.hu

2022. július 22. 20:45

Mert a sok fekete gurulós bőröndöt sokáig tart szétválogatni.

Súlyos gondok vannak a poggyászkezeléssel a német repülőtereken, a frankfurti légikikötő vezetője ezzel kapcsolatban azt kérte az utasoktól: minél színesebb és feltűnőbb csomagokat vigyenek, hogy a dolgozók könnyen meg tudják különböztetni azokat.

A reptér szóvivője, Thomas Kirner szerint a legtöbb ember fekete gurulós bőrönddel utazik, ezeket nagyon időigényes szétválogatni. A repteret vezető Stefan Schulte pedig azt mondta, hogy az elmúlt hetekben tapasztalt nehézségeket részben a sok fekete bőrönd okozza, de azt javasolja az utasoknak, hogy ha csak lehetséges, érjék be kézipoggyásszal.

A Guardian azt írja, hogy a járvány alatt a frankfurti repülőtér csökkentette a dolgozói létszámot, és a világ más reptereihez hasonlóan nehézséget okoz visszatérni a régi kerékvágásba. Németország és Törökország megállapodott ugyan, hogy rövidtávú szerződésekkel török vendégmunkások érkezhetnek Németországba a munkaerőhiány leküzdése érdekében, de a megállapodásban olyan szigorú kitételek szerepelnek, amelyek nagyjából hét hétig tartó biztonsági ellenőrzést írnak elő, így sokan azt feltételezik, hogy az együttműködés nem fog megvalósulni.

Nyitókép: Manfred Gottschalk / Stone / Getty Images

#Külföld#repülés#repülőtér#németország#bőrönd#poggyász

Címlapról ajánljuk