Magyar kormánytag járt Kijevben és a porig rombolt BucsábanIskola és kórház újjáépítését jelentette be Magyar Levente, szerinte „mi ennyit tudunk tenni”.
Külföld

Magyar kormánytag járt Kijevben és a porig rombolt Bucsában

rtl.hurtl.hu

2022. július 20. 21:46

Iskola és kórház újjáépítését jelentette be Magyar Levente, szerinte „mi ennyit tudunk tenni”.

Az ukrán nép iránti szolidaritás és támogatás kifejezése mellett szeretnénk a szimpátiát tettekre váltani – mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára, aki az ukrajnai Bucsában egy iskola újjáépítését, valamint a város külterületén egy kis kórház építését jelentette be, amit postával és önkormányzati hivatallal egészítenek ki.

Magyar Levente az MTI-nek elmondta, hogy a szerdai napot Kijevben és az ukrán főváros környékén töltötte, bejárta azokat a helyeket, amelyek különösen nagy kárt szenvedtek a háborúban. Közölte, hogy a magyar kormány a Magyar Ökumenikus Segélyszervezeten keresztül valósít meg „közfunkciót ellátó beruházást”, „ezzel is egy kis lépést téve afelé, hogy az élet visszazökkenjen a normál kerékvágásba”.

Mi ennyit tudunk tenni – mondta Magyar Levente, aki szerint „Magyarország lesz az első, amelyik tettekre váltja az ígéreteket és a szimpátiát, egyértelmű üzenetként Ukrajnának, hogy mellettük vagyunk”.

Nyitókép (archív): Dominika Zarzycka/NurPhoto via Getty Images

#Külföld#ukrajna#bucsa#magyar levente#külügyminisztérium#újjáépítés

Címlapról ajánljuk