Valami történt Európa legnagyobb atomerőművében: több orosz katona meghalt, kilencen pedig kórházba kerültek egy „esemény” miattAz erőművet jelenleg fegyverraktárnak használják a megszálló oroszok, illetve innen lövik az ukránokat.
Külföld

Valami történt Európa legnagyobb atomerőművében: több orosz katona meghalt, kilencen pedig kórházba kerültek egy „esemény” miatt

rtl.hurtl.hu

2022. július 19. 7:08

Az erőművet jelenleg fegyverraktárnak használják a megszálló oroszok, illetve innen lövik az ukránokat.

Dmitro Orlov, Energodar polgármestere a Telegramban írta meg, hogy az oroszok által megszállt Zaporizzsja Atomerőmű területén olyan incidens történt, ami miatt a reaktorok teljesítménye „kissé lecsökkent” – írta meg az Ukrinform.

Az „esemény” során kilenc orosz katona sérült meg, van, akinek válságos az állapota. A polgármester tájékoztatása szerint többen meg is haltak. Hogy pontosan mi történt, azt a városvezető nem árulta el, így azt sem lehet tudni, történt-e szivárgás Európa legnagyobb atomerőművében. Egyelőre annyi tűnik biztosnak, hogy az incidens miatt az ott dolgozó szakemberek váltása nem tudott időben megérkezni.

Az agresszorok egyébként az erőművet fegyverraktárnak is használják, illetve támadásokat is indítanak innen, Nikopolt több napig ágyúzták innen.

Nyitókép: Dmytro Smolyenko / Future Publishing via Getty Images

#Külföld#atomerőmű#zaporizzsja#ukrajna#orosz-ukrán háború

Címlapról ajánljuk