Külföld

Bérgyilkossal ölette volna meg a kollégáját, mert neki is viszonya volt a főnökükkel

rtl.hurtl.hu

2022. július 19. 11:34

Az üzletvezető amúgy házas és két gyereke is van.

Azzal vádolnak egy 26 éves brit Sports Direct-dolgozó nőt, hogy megpróbált felbérelni egy bérgyilkost a sötét weben egy kolléganője megöletésére – írja a Sun.

Whitney Franks azután tervelhette ki a gyilkosságot, hogy megtudta, hozzá hasonlóan a nő is viszonyt folytat a főnökükkel, az üzletvezető James Presttel. Prest házasságban él, kétgyermekes apa.

Franks egy hirdetést tett közzé a sötét weben azzal a szöveggel, hogy egy nőt szeretne megöletni, és hajlandó ezért 1000 eurót vagy többet is fizetni. „Ez a nő sok problémát okozott nekem és másoknak. Kérem, segítsen ennek a megoldásában” – írta, és feltette mellé Ruut Ruutna Facebook-profilját és lakcímét. 

Ruutna volt Franks munkatársa, aki – amikor elkezdett dolgozni a Milton Keynes-i üzletben, – szintén viszonyt kezdett a főnökkel, a két nő pedig elkezdett versengeni egymással a férfi figyelméért. 

A bíróságon elhangzott, hogy Franks egy kriptovaluta-számlát hozott létre, hogy névtelenül „vásárolhasson”. 

Az ügyész szerint Prest megpróbálta a két nőt kijátszani egymás ellen. 2020-ban, amíg az élettársa és a gyermekei aludtak, Perst többször is elhagyta a házat és Ruutnahoz ment. 

Franks úgy bukott le, hogy a hirdetését nem egy bérgyilkos, hanem a BBC egyik oknyomozó újságírója, a sötét web zugait kutató Carl Miller látta meg, aki értesítette a rendőrséget. 

Mivel a bejegyzést névtelenül írták, a rendőrség csak azt tudta megállapítani, hogy Ruutna veszélyben van, ezért azonnal felkeresték a nőt. Ruutna elmondta a rendőrségnek, hogy van egy ötlete arra vonatkozóan, ki állhat a hirdetés mögött. Frankst 2020. szeptember 10-én tartóztatták le, de csak most állt a readingi koronabíróság elé gyilkosság vádjával. 

Franks tagadta a vádakat, és azt állította, hogy csak szétnézett a sötét weben, de nem állt szándékában senkit megölni. A tárgyalás folytatódik. 

Nyitókép: Nicolas Armer/picture alliance via Getty Images

#Külföld#egyesült királyság#dark web#sötét web#gyilkosság#tárgyalás

Címlapról ajánljuk