Külföld

Már a munkáját is otthagyta a férfi, aki elhagyta a családját egy ukrán menekültért – most már csak róla gondoskodik

rtl.hurtl.hu

2022. július 6. 12:31

A nő érkezése után tíz nappal a férfi hátat fordított feleségének és gyerekeinek. Egyesek kitoloncoltatnák.

Tony Garnett esete sokakat felháborított az Egyesült Királyságban: a 29 éves, kétgyermekes édesapa a menekült Sofiia Karkadymmal kezdett új életet. A 22 éves nő május elején érkezett Garnették a nyugat-yorkshire-i Bradfordban található családi házába. Tíz nappal a nő érkezése után a férfi hátat fordított családjának, írta meg a Daily Mail.

A pár elhagyta a család otthonát és jelenleg is töretlen kapcsolatuk, történetük nyilvánosságra kerülése óta azonban rengeteg online gyalázkodással kell szembesülniük. Garnett szerint többen petícióval fenyegették meg, amelyben azt követelnék, hogy 

szerelmét toloncolják vissza Ukrajnába. 

A férfi már a munkáját is otthagyta, hogy gondoskodjon új párjáról, aki részben megvakult. Sofiia Karkadym ugyanis az Egyesült Királyságba tartó úton szemfertőzést kapott, és egyik szemére megvakult. Legalább hat hónapos lábadozás vár rá. 


Először úgy tűnt, csak az informatikusként dolgozó Sofiiának kell elhagynia a házat: Garnett gyermekeinek anyja, Lorna távozásra szólította fel azzal vádolva, hogy közeledett férje felé. A férfi ekkor döntött úgy, hogy összepakol és elmegy a menekülttel. A férfi elmondta: Sofiia érkezésekor házassága már jó ideje romokban hevert. 

Nem úgy volt, hogy találkoztunk egymással, és akkor és ott eldöntöttük, hogy elköltözünk. Ettől függetlenül el akartam menni, mert elegem volt Lornából, aki rögtön Sofiia ellen fordult

 – mondta Garnett, aki egy biztonsági cég tulajdonosa. 

Nyitókép: Getty Images

 

#Külföld#orosz-ukrán háború#petíció#egyesült királyság

Címlapról ajánljuk